04/04/2024

INFORMATORI NR 12 LIGA UNIKE FEMRAT

Prishtinë, 03.04.2024


                                               INFORMATORI NR 12


Në bazë të Raporteve të Vëzhguesve të Ligës Unike Femrat nga ndeshja finale dhe për
vendin e III të Final Four-it Komesari i Garave i Ligës Unike regjistron ndeshjet:


Tirana vs Penza 78:59 (16:14,21:15,23:11,18:19)
Gjyqtari kryesor: Artan Gashi
Gjyqtari 1:Olti Kasmi
Gjyqtari 2: Arian Kera
Vëzhguesi: Kimete Haliti
ORGANIZIMI I NDESHJES: I mirë.
SJELLJET E AKTERËVE:
Skuadra A korekte dhe sportive.
Skuadra B korekte dhe sportive.
SJELLJET E SHIKUESVE: Të mira. Numri i tyre ishte 100.


Bashkimi vs Prishtina 49:82 (16:20,06:16,16:19,11:27)
Gjyqtari kryesor: Xhelal Mumini
Gjyqtari 1: Edison Gjoni
Gjyqtari 2: Ngadhnjim Shabani
Vëzhguesi: Edera Alibegaj
ORGANIZIMI I NDESHJES: I mirë.
SJELLJET E AKTERËVE:
Skuadra A korekte dhe sportive.
Skuadra B korekte dhe sportive.
SJELLJET E SHIKUESVE: Të mira. Numri i tyre ishte 1.000.


Njoftim:
KB Prishtina është shpallur Kampion Liga Unike Femrat për edicionin 2024.
Medaljet e arta dhe të argjendta ekipeve finaliste i ndanë Linda Shala , Nënkryetare e
FBK-se dhe Franko Bushati, Sekretar i Përgjithshëm i FSHB.

 

Çmimin e MVP i ka takuar lojtares Asianae Johnson ( Prishtina) që e ndau Elvira
Dushku, Sekretare e Përgjithshme e FBK-së dhe Klodeta Krasniqi Shefe e Kabinetit të
MKRS.
Kupën kapitenes Elektra Zyka ia dorëzoi Arben Fetahu, Kryetar i FBK-së dhe Daulina
Osmani, zëvendësministre e MKRS.


KBF Tirana ka fituar vendin e tretë në Liga Unike Femrat.
Medaljet e bronzta KBF Tirana i kanë Linda Shala, Nënkryetare e Federatës së
Basketbollit të Kosovës dhe Fabiola Përmeti, Drejtoreshë e Garave për Femra në
FSHB.


Çmimi Fair Play i takoi Penzës, çmim të cilin e pranoi kapitenia Saranda Daci, kurse
çmimin e ndau Klaudio Ndoja, Drejtor Teknik i Kombëtareve nga Federata Shqiptare e
Basketbollit.


Faton Kurshumlija
Komesar i Garave